Arrangementen

Wilt u meer dan alleen vergaderen?

Gouda, het historisch hart in het Groene Hart biedt vele mogelijkheden:

Bij Gouda denk je al gauw aan kaas, pijpen, stroopwafels en aardewerk. Maar ook aan gebrandschilderde ramen, een sprookjesachtig stadhuis en sfeervolle grachten. Gouda is een gezellige Oudhollandse stad met een nog vrijwel geheel intact stadscentrum. Gouda heeft meer dan 300 monumenten.

Gouda heeft een aantal musea die zeker een bezoekje waard zijn, bijvoorbeeld het Verzetsmuseum Zuid-Holland of MuseumgoudA

De Sint-Janskerk is met haar 123 meter de langste kerk van Nederland. Maar de Sint-Jan is voornamelijk bekend om de grote collectie gebrandschilderde ramen, oftewel de Goudse Glazen.

Kaaswaag en Ambachtenmuseum

Iedere donderdag in de zomer wordt in Gouda de kaasmarkt gehouden. De boeren uit de omgeving komen in klederdracht naar de Markt om daar op eeuwenoude wijze hun kaas te laten wegen en met handjeklap te verkopen. Het wegen van de kaas vindt plaats in de Kaaswaag waar toeristen ook zichzelf kunnen laten wegen op de authentieke kaasbascule. Toeristen kunnen ook zelf kaas boren en keuren waarna dit wordt vastgelegd op een origineel certificaat ondertekend door de keurmeester. Kaasmeisjes delen blokjes kaas uit en men kan boerenkarnemelk en kaas proeven. Ook is er de mogelijkheid om een rit te maken met de Goudse Kaas Express (paard en wagen).

 

Kortom: er zijn vele mogelijkheden om kennis te maken met de stad, zoals een stadswandeling, een rondvaart of museumbezoek.

Wij organiseren dat graag voor u.

Meer weten? Neem contact op via het contactformulier of bel 0654367866.